coronavirus

Oriol Mitjà dona positiu i avisa: «La Covid està desbocada, és l'inici de la setena onada»

L'epidemiòleg creu que les autoritats sanitàries han de tornar a implantar mesures de control contra el coronavirus

Oriol Mitjà va agafar la Covid per Sant Jordi | EP
per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 28 d'abril de 2022 a les 07:28 |
"Si m'heu trucat, és que alguna cosa no va bé". Així ha entrat Oriol Mitjà al programa de Risto Mejide Todo Es Mentira, amb el qual s'ha connectat per valorar l'augment de positius per Covid a tot l'Estat -per bé que la situació als hospitals continua sota control-. Ha estat en aquesta connexió -i posteriorment en un fil a Twitter- on Mitjà ha explicat que ha donat positiu.

"La Covid-19 està desbocada i em va trobar signant llibres per Sant Jordi", ha explicat l'investigador, contagiat durant la diada tot i portar mascareta FFP2 "tot el dia". Mitjà creu que la situació actual és dolenta: "És el principi de la setena onada amb un increment de la incidència, hospitalitzacions i morts", ha avisat.


Per frenar l'expansió del virus, el doctor assegura que Salut "ha de reintroduir les proves, els aïllaments, les mascaretes i la ventilació". És a dir, tornar a l'escenari de fa un mes. En el cas de les mascaretes, significaria revertir la norma tot just una setmana després d'implantar-la. 

Mitjà argumenta que "la població ha anat perdent immunitat i a més han arribat variants més transmissibles", a més de denunciar que "l'1 d'abril es desballesta el sistema de proves i aïllaments, de manera que un positiu pot anar a la feina i fins i tot a l'hospital, on contagiarà a persones vulnerables".


L'alerta de Mitjà arriba amb la situació força estable. La xifra d'ingressats a les UCI és de 32 pacients, la més baixa des del març del 2020, quan va esclatar la pandèmia, i no han parat de baixar fins ara. El dia 1 d'abril, quan es van abandonar els aïllaments, encara n'hi havia 64, i, per exemple, el dia amb menys pacients crítics per Covid de tot l'any 2021 n'hi van haver 77.

Sí que han augmentat els pacients menys greus, però no d'una forma sobtada. Fa un mes, hi havia 869 hospitalitzats per Covid; divendres passat -últim dia amb dades consolidades- eren 926. Les defuncions també es troben en mínims, amb 41 en l'última setmana. Fa més d'un mes que les morts setmanals es mouen entre 30 i 60. Per posar en context, en la sisena onada es van superar els 3.000 ingressats, els 520 crítics les 330 morts setmanals. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació