Lo Tafanari presenta l'agenda de dones artistes del Pirineu

Redacció
26 de gener del 2010

Una agenda és el vehicle de promoció que les quatre dones que conformen Lo Tafanari, Cinta Ramos, Ester Angelats, Vanessa Freixa i Anna Palau, han cregut convenien per a promocionar la seva obra i la de 30 artistes més del Pirineu català i francès.

L'agenda de les artistes, és una agenda anual en que dues artistes il·lustra cada un dels mesos. A més de les obres pròpies de cada artista, les dues dones que il·lustren el mes han de aportar una obra de creació conjunta. Aquesta, segons diu Ramos, és la part més "important de l'agenda" ja que dues dones que és poden conèixer, o no, treballen de forma conjunta. Per Ramos, aquest és un dels objectius principals de fer aquesta agenda, "la relació entre les dones artistes dels Pirineus". Segons les creadores de l'agenda les dones artistes del Pirineu tenen inquietuds i necessitats molt semblants per això és important que parlin i es coneguin entre elles.

A més l'agenda s'ocupa de l'àmbit de la creació en general. Així participen en l'agenda una cuinera, una homeòpata i una pagesa, que aporten el coneixement i la creació en cada un dels seus camps.

Així l'agenda crea uns espais de comunicació entre les dones artistes del territori ja que es reuneixen periòdicament per a planejar l'agenda, aportar obres i explicar les seves creacions a les altres dones.

La d'enguany és la segona agenda, explica Ramos, per tant encara està "molt verda" i estem "creixent i estudiant" com millorar-la.

Paral·lelament a l'agenda s'han fet dues exposicions per a presentar les obres que la conformen i com a promoció de l'agenda mateixa. Una es va fer al centre cívic de Llavorsí i actualment les obres de l'agenda estan exposades a la galeria de la Seu d'Urgell, L'aparador.

 

 

Imatge de la presentació de l'agenda de dones artistes dels Pirineus 2010.Imatge de la presentació de l'agenda de dones artistes dels Pirineus 2010. Foto: Ferran Garcia.