Nova jornada de vaga aquest divendres a Autobusos de Lleida

Els treballadors reclamen a la concessionària l'increment salarial pactat al convenir per aquest any

Redacció
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:55h
Protesta sindical
Protesta sindical | ACN
El comitèd'empresa d'Autobusos de Lleida ha convocat per aquest divendres una segona jornada de vaga, després que no haver assolit un acord amb Moventis, concessionària del servei de bus urbà a la ciutat.

Els treballadors reclamen a la concessionària l'increment salarial pactat al convenir per al 2022. La vaga començarà a les 6.10 h i el primer bus de serveis mínims sortirà a les 6.30 h, mentre que el darrer acabarà el servei a les 23 h. La plantilla es manifestarà a les 10 h des de la plaça de Ricard Viñes i fins a la Paeria. Segons CCOO, el 95% dels conductors han comunicat a l’empresa que volen fer vaga. En cas que no s'arribi a un acord en els pròxims dies, el comitè d'empresa amenaçava amb noves aturades al maig. 

El comitè d’empresa i la plantilla assenyala que la convocatòria d'aquesta nova jornada de vaga es dirigeix contra l'empresa Moventis. En aquest sentit, lamenten les molèsties que l'aturada pugui causar a la ciutadania i remarquen que "una vaga d’aquestes característiques és l’últim recurs que tenen els treballadors per lluitar per als seus drets".

Segons el comitè d'empresa, el motiu de la vaga és l'incompliment de l'empresa a aplicar l'increment salarial pactat al conveni per a l'any 2022 que, després d'haver-se disparat l'IPC, se situaria en el 7%. En canvi, l'empresa considera que no pot assumir aquest augment.