1 de 10
Regadius

Ajuts de 8,9 milions per als regadius de 49 comunitats de Lleida fins al 2024

Al conjunt de Catalunya Acció Climàtica ha concedit un total de 75 ajuts per valor de més d'11 milions

Regadiu del blat de moro a l'Urgell | Miquel Àngel Ramos
per Redacció, Lleida | 20 d'abril de 2022 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Acció Climàtica ha resolt l'atorgament de 8,9 milions d’euros d'ajuts a 49 comunitats de regants de Lleida per a la millora i modernització de les xarxes de regadius en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).

Aquests ajuts, corresponents als anys 2022-2024, permetran fer una inversió global superior als 19,8 milions en les comunitats. Al conjunt de Catalunya, s'ha concedit un total de 75 ajuts per un import de més d'11 milions, que permetran fer una inversió global de més de 24 milions en regadius. El 78% corresponen a obres de modernització integral per import de 8,9 milions, i el 22 % restant a millores per 2,5 milions.


L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és fomentar la realització de les obres i les instal·lacions de les xarxes col·lectives de reg de les comunitats de regants en alguna modalitat. En concret, la modernització integral d'un regadiu existent, consistent en el canvi de la xarxa de reg per gravetat a una xarxa de reg pressuritzada o bé una millora substancial d'un sistema de reg a pressió existent. També obres de millora i modernització i elements que milloren la gestió del reg, increment, l'eficiència i l'estalvi d'energia.

 

Participació