coronavirus

Pot obligar una empresa a portar mascareta als seus treballadors?

La mesura pot seguir vigent si els serveis de riscos laborals ho consideren necessari per a la seguretat dels empleats

Un cambrer amb mascareta serveix un cafè | ACN
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 19 d'abril de 2022 a les 14:47 |
Adeu a la mascareta en interiors, i a la pràctica, a tot arreu. La mesura cau a partir d'aquest 20 d'abril, però tindrà algunes excepcions, com el transport públic, les residències o els hospitals. Així doncs, en altres espais tancats com centres comercials, restaurants, oci nocturn o recintes esportius no caldrà dur mascareta. A la feina tampoc, però pot una empresa obligar a dur mascareta als seus treballadors?

En principi no, i les empreses i oficines de tot l'Estat han d'encetar el 20 d'abril sense l'obligatorietat de la mascareta. Ara bé, també hi ha una excepció. Si els serveis de riscos laborals de l'empresa creuen que per motius de seguretat dels treballadors cal seguir utilitzant la mascareta, la mesura es pot mantenir obligatòria malgrat que el govern espanyol ja no ho marqui així.


Amb la fi de l'obligatorietat de la mascareta a partir d'aquest dimecres -aprovada ja en pel Consell de Ministres-, cau una de les normes presents des de l'inici de la pandèmia, i gairebé l'última vigent en aquests moments. Sanitat ha seguit així la demanda dels experts, que reclamaven no treure la mascareta dels espais tancats abans de Setmana Santa.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació