coronavirus

La fi de les mascaretes reduirà els casos de cefalea

La falta d'oxigenació i la pressió que exerceixen les mascaretes a la zona del crani han augmentat els mals de cap entre la població

Persones passejant pel carrer a Terrassa amb la mascareta | Adrià Costa
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 19 d'abril de 2022 a les 08:05 |
La pandèmia de la Covid-19 ha disparat els casos de cefalea, el trastorn més comú del sistema nerviós que causa mals de cap recurrents. Enguany, el Dia Mundial de la Cefalea -que se celebra el 19 d'abril- coincideix amb l'aprovació de la retirada de les mascaretes en interiors.

Segons el neuròleg del Centre de Neurologia Avançada Antonio Parralo aquesta mesura comportarà un "descens del nombre de cefalees i mals de cap en general" a la societat. Tal com explica el neuròleg, alliberar el rostre de la mascareta "alleugerà els pacients, que tindran millor oxigenació i, per tant, menys mals de cap". 


Les investigacions realitzades per l'equip de l'especialista determinen que des que va començar la pandèmia fa poc més de dos anys, a més del mal de cap motivat per la tensió emocional, l'ús de mascaretes ha contribuït a l'augment de les cefalees en totes de les seves variacions. La falta d'oxigenació i, fins i tot, la pressió que les mascaretes exercien a la zona del crani comportaven dolors a la població.

Parralo ha apuntat que el mal de cap i les migranyes són l'efecte secundari de la Covid persistent que més afecta pacients sense antecedents, ja que "el 20% dels pacients Covid amb mal de cap desenvolupa cefalea crònica diària i la meitat d'aquests no l'havien patit abans". A més, l'estudi constata que la majoria dels pacients que han patit coronavirus ha empitjorat els seus mals de cap, tant en intensitat com en freqüència.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació