Comunicacions

Tallen la carretera de Granyena al Cogul per reclamar l'Eix Transversal de Ponent

Les Garrigues Altes exigeixen a la Diputació o Generalitat que assumeixin la titularitat de la via, que ara és municipal

Imatge del tall de carretera | ACN
per Redacció, Lleida | 17 d'abril de 2022 a les 08:17 |
Veïns de les Garrigues Altes han tallat aquest dissabte la carretera de Castelldans a Torrebesses, a l'alçada entre Granyena de les Garrigues (Garrigues) i el Cogul, per denunciar el deteriorament de la carretera i exigir la creació de l'Eix Transversal de Ponent, una via que connectaria la plana de l'Urgell amb les Terres de l'Ebre.

L'acte, convocat per la comunitat de municipis de les Garrigues Altes, ha aplegat mig centenar de veïns i ha comptat amb la lectura del manifest i una caminada per un tram d'aquesta via, que ha quedat tallada durant 4 hores. Veïns de la zona denuncien el mal estat de la carretera i reclamen vies "dignes" per poder desplaçar-se als pobles del voltant i a les Borges Blanques.


El tall s'ha allargat quatre hores, de 10 a 14 h. Durant aquest temps, s'ha fet la lectura del manifest que ha continuat amb una caminada per la carretera. L'acte marxa lúdica ha aplegat una cinquantena de veïns i ha estat encapçalada per una pancarta sota el lema “Vies dignes, ja!”.
 

 

Participació