Lleida recupera la processó del Sant Enterrament i estrena un nou pas

Gairebé un miler de persones han desfilat pels carrers de la ciutat dos anys després de l’aturada per la pandèmia

La processó del Sant Enterrament de Lleida
La processó del Sant Enterrament de Lleida | ACN
Redacció
16 d'abril del 2022
Actualitzat a les 8:32h
Els carrers de Lleida han tornat a acollir la processó del Sant Enterrament després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. Organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang, és una de les processons més multitudinàries que se celebren durant la Setmana Santa a les comarques de Ponent.

Milers de persones s'han aplegat al llarg del recorregut per seguir la processó, que arrenca de l'església de la Sang on també ha acabat després de recórrer diversos carrers del centre de la capital del Segrià. La processó del Sant Enterrament de Lleida consta d'onze escenes i hi han desfilat unes 900 persones. Enguany, ha estrenat un nou pas, que representa l'encontre de Jesús portant la creu amb Maria. 

La processó ha arrencat a les nou del vespre des de l'església de la Sang, al carrer Sant Antoni. La desfilada ha recorregut les avingudes Blondel i Catalunya, els carrers Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia, República del Paraguai i Alcalde Costa, l'avinguda Catalunya de nou i ha continuat per Blondel, Vila de Foix -passant per davant de la catedral- i Sant Antoni per retornar de nou a l'oratori de la Sang, on ha finalitzat. Milers de persones s'han aplegat al llarg del trajecte per poder tornar a viure la processó després de dos anys sense poder-ho fer.

Nou conjunt escultòric

La processó del Sant Enterrament de la capital del Segrià ha estrenat enguany un nou pas. Representa la trobada de Jesús quan porta la creu amb la seva mare, Maria. El nou conjunt escultòric recupera d'alguna manera el pas ja històric del quart dolor de la Mare de Déu, que havia desfilat en la processó del Dolors de Lleida fins a la Guerra Civil. Ha estat col·locat damunt del pas que antigament servia per atreure en processó la imatge del Natzarè amb el Cirineu, pertanyent a l'antiga confraria del Terciaris Franciscans, actualment desapareguda.