El Pirineu preveu una ocupació turística del 90% durant la Setmana Santa

Molts establiments penjaran el cartell de complet entre Divendres Sant i fins al Dilluns de Pasqua

Una barca de ràfting
Una barca de ràfting | ACN
Redacció
08 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:37h
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima una ocupació mitjana del 90% durant aquesta Setmana Santa i amb molts establiments que penjaran el cartell de complert del Dijous Sant i fins al Dilluns de Pasqua (entre el 14 i el 18 d'abril) a les zones turístiques de les comarques de Lleida i a les zones d'influència de les estacions d'esquí obertes al públic en aquestes dates.

Seran les primeres vacances de Setmana Santa amb unes restriccions més relaxades respecte a la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. Aquest fet genera optimisme al sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, que espera poder recuperar els resultats d'ocupació turística i la contractació de serveis turístics d'abans de la pandèmia. 

El Pirineu de Lleida i les zones turístiques del conjunt de la demarcació seran aquesta Setmana Santa una destinació de referència per al turisme familiar català, com també per al turisme d'interior a escala de l'estat espanyol. Tot i les restriccions existents, el sector turístic de Lleida va tancar la Setmana Santa del 2021 amb un bon balanç, gràcies a la resposta del públic de proximitat. Enguany, preveu una bona ocupació turística i un increment en la contractació de serveis, recuperant les xifres prepandèmia.

La Covid-19 ha fet incrementar la demanda del turisme vinculat amb la natura per part d'un públic que cerca destinacions no massificades, alhora que s'ha assolit una major conscienciació social per la sostenibilitat.

En tots aquests àmbits les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida estan ben considerades, com una destinació amb un posicionament avantatjat en productes turístics estratègics com ara la natura, el turisme actiu i els esports d'aventura, l'esqui, la cultura, la gastronomia i el turisme rural, propostes de què podran gaudir els visitants aquesta Setmana Santa.