coronavirus

Sanitat decidirà sobre la retirada de la mascareta la setmana vinent

El Ministeri debatrà amb les comunitats mantenir la mesura de protecció només en determinats espais interiors

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 28 de març de 2022 a les 16:10 |
Gent amb mascareta al centre de Barcelona. | Adrià Costa
El consell interterritorial de Salut decidirà el dia 6 d'abril sobre el possible final de la mascareta obligatòria en interiors, segons el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que ha argumentat que la pandèmia es troba en una fase "més estable" sempre que no hi hagi noves variants.

El Ministeri de Sanitat i els representants autonòmics es reuniran aquell dia a Toledo, amb la perspectiva d'elaborar una nova reglamentació sobre l'ús de les mascaretes. Està previst que es mantinguin en alguns espais, com ara el transport públic o els hospitals, segons ha suggerit el govern espanyol en les últimes setmanes.


La ministra de Sanitat, Carolina Darias, també ha avançat que en l'eliminació "progressiva i gradual" de les mascaretes està previst que es mantingui l'obligatorietat d'aquesta mesura de protecció en aglomeracions. L'eliminació de la mascareta arribaria dies després que s'hagin deixat de comptar els casos de Covid lleus i s'hagin eliminat les quarantenes de persones amb símptomes lleus o sense símptomes.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació