Alcaldes del PDECat promouen un nou partit «lleidatà» de cara a les eleccions municipals

Han aprovat els estatuts de la formació i preveuen registrar-lo pròximament

Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera
Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera | Europa Press
Redacció
28 de març del 2022
Actualitzat el 18 de novembre a les 16:09h
Una quarantena d'alcaldes de les comarques de Lleida promouen un nou partit polític d'àmbit territorial per concórrer a les municipals del 2023, segons publica Segre i han confirmat a l'ACN fonts properes a la formació.

Són alcaldes de l'orbita del PDECat i es van presentar l'any 2019 als respectius municipis sota les sigles de Junts o bé com a independents. Aquest nou espai polític aplega, de moment, una seixantena de candidats i obre la porta a altres persones. Dissabte, van aprovar-ne els estatuts i preveuen registrar-lo pròximament. La formació es defineix com a "independentista, europeista i humanista", aposta per estar al "servei a les persones de les Terres de Lleida" i situa "l'agenda lleidatana" entre les seves prioritats. 

La formació s'allunya del PDECat i també es desmarca de Junts i Centrem, espai polític que promou l'exconsellera i exsecretària general del PDeCAT, Àngels Chacón. En una trobada celebrada dissabte a Vila-sana (Pla d'Urgell), els fundadors del futur partit van aprovar-ne els estatuts i el nom -que encara no volen donar a conèixer- i preveuen celebrar el congrés funcional en els pròxims mesos.

Entre els seus promotors hi ha els alcaldes d'Aitona, Rosa Pujol; de Torrefarrera, Jordi Latorre; de la Granja d'Escarp, Manel Solé; de Maials, David Masot; de Ribera d'Ondara, Francesc Sabanés; del Poal, Rafael Panadés; d'Ivars de Noguera, Josep Magrí; de Preixana, Jaume Pané; de Castellnou de Seana, Jordi Llanes, i de Castelldans; Conrad Llovera, entre altres.