Lleida acull per primer cop el programa per ajudar a trobar feina a dones immigrades

El curs compta amb una cinquantena de participants entre Lleida i Alcarràs i posa èmfasi en la indústria agroalimentària

Redacció
28 de març del 2022
Actualitzat a les 10:15h
Imatge del programa de Creu Roja
Imatge del programa de Creu Roja | ACN
El programa SARA de la Creu Roja es desenvolupa enguany per primera vegada a Lleida ciutat i també a Alcarràs. És una proposta adreçada a dones sense feina i principalment immigrades amb l'objectiu de millorar els seus coneixements per atansar-les al mercat laboral i tinguin més possibilitats d'accedir a un bon lloc de treball.

El curs va començar al novembre passat i s'allargarà fins al juny. Compta amb una cinquantena de dones inscrites i s'ha focalitzat la formació en la indústria agroalimentària per l'elevat volum d'empreses d'aquest sector que hi ha a Ponent. La formadora Lídia Major, destaca la "motivació" de les dones i el fet que amb petites coses que aprenen avencen "un pas gegant".

De les 50 dones que participen al programa, 30 ho fan a Lleida i 20 a Alcarràs. Segons ha explicat el responsable de l'Àrea d'Ocupació i Formació de la Creu Roja a Lleida, Pedro Ubiergo, se'ls va proposar de fer el programa a Lleida per l'elevat nombre de dones que atenen en les circumstàncies del perfil que és busca formar. És a dir, dones que tenen un "baix perfil acadèmic o poca experiència laboral". Així mateix, també que tenen poc coneixement de les noves tecnologies, i segons Ubiergo, aquestes característiques són molt comunes en dones immigrades.