Recorren l'absolució de l'home acusat d'abusar del seu fill de cinc anys

L'advocada de la mare entén que hi ha prou indicis per desvirtuar la presumpció d'innocència

L’acusat durant el judici
L’acusat durant el judici | ACN
Redacció
25 de març del 2022
Actualitzat a les 11:15h
La dona que denuncia que la seva exparella va abusar del seu fill de 5 anys a Lleida ha recorregut al TSJC la sentència de l'Audiència de Lleida que absol l'home. L'advocada de la mare, Maria Nolla, de Prats Advocats, considera que hi ha hagut un "error evident" en la valoració de la prova i enumera en el recurs tots els indicis que "desvirtuen de manera clara" la presumpció d'innocència que va fer prevaldre l'Audiència per absoldre l'acusat argumentant falta de proves.

Al recurs, l'advocada manifesta la seva sorpresa pel fet que la Sala, en la sentència, consideri "vàlid" el testimoni del nen i doni credibilitat a les professores a qui el nen explica que el pare li feia fel·lacions i, en canvi, absolgui l'acusat.

Al recurs, l'advocada de l'acusació particular tampoc entén que l'Audiència de Lleida no tingui en compte cadascun dels testimonis de referència del nen, que han donat la mateixa versió; tant les professores, com la mare, l'àvia i la psicòloga. Fins i tot, destaca, els tècnics de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) que van atendre el nen, van declarar al judici que la conducta del menor era "compatible amb possibles abusos sexuals intrafamiliars".

A més, l'acusació particular apunta que la declaració de l'acusat al judici va ser "incoherent, poc concisa, dubitativa i amb contradiccions" i posa de manifest que l'acusat va mantenir durant tot el judici una actitud "despreocupada" tot i la gravetat dels fets de què se l'acusava; la mateixa actitud, afegeix, que els Mossos d'Esquadra van explicar que va mantenir quan va ser detingut.