L’empresa de l’estació d’autobusos no retorna l’edifici i la Paeria amenaça amb multes

Edalsa s'ha negat a signar l'acta de retorn total malgrat que acaba el contracte de 50 anys

Toni Postius, regidor d’Urbanisme
Toni Postius, regidor d’Urbanisme | ACN
Redacció
25 de març del 2022
Actualitzat a les 7:54h
La Paeria ha amenaçat l'empresa Edalsa amb sancions si no retorna tot l'edifici de l'estació d'autobusos, que gestiona per contracte concessionari des de fa 50 anys, un contracte que ha acabat aquesta mitjanit de divendres. 

Segons el consistori lleidatà, els representants de la firma s'han negat aquest matí a "fer efectiva la reversió total al patrimoni municipal" de l'equipament. La Paeria afirma que això incompleix l'acord de ple que dictamina el final de la concessió. Sempre segons l'Ajuntament, Edalsa ha argumentat que només correspon el retorn de la zona de les andanes i adjacents, però no de les altres dues finques registrals que conformen aquest espai, on hi ha oficines i un altell que havia acollit un restaurant.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha advertit que l'acord plenari és "molt clar i rotund" i ha subratllat que "no hi ha cap mena de dubte" que totes tres finques "formen part de la concessió i han de retornar al patrimoni municipal com a béns de domini públic que són".

És per això que Postius ha advertit Edalsa que "a partir de les 23.59 hores serà una ocupació il·legal" i ha anunciat que l'equip de govern municipal emprendrà "les accions legals i administratives de les quals disposa l'Administració".