Balaguer celebrarà al juny la seva primera «nit de la cultura»

Jazz al pati, Paula Bonet, Cesc Gelabert, Brams i Joan Sauret són alguns dels caps de cartell de la programació cultural de primavera

Imatge de la presentació de la programació de Balaguer
Imatge de la presentació de la programació de Balaguer | Paeria Balaguer
Redacció
24 de març del 2022
Actualitzat a les 10:18h
Balaguer ha presentat la temporada cultural de primavera amb una seixantena d’activitats per a tots els públics. Amb l’arribada del bon temps, tornen les activitats a les places, patis i carrers com ho demostra el fet que bona part de l’oferta cultural dels propers mesos transcorrerà ens espais oberts.

Propostes com Jazz al pati, l’Harpia Balaguer Medieval, que es trasllada al darrer cap de setmana de maig, la setena edició de l’Encontats, la nit de llegendes o lasetmana cultural de Sant Jordi són alguns dels actes destacats de la programació.

Una de les novetats que s’incorpora al calendari cultural és la nit de la cultura, el primer cap de setmana de juny. Una vetllada que servirà per reivindicar la cultura local i premiar als guanyadors dels Premis Ziryab i del Premi Comte Jaume d’Urgell. 

En l’apartat d’exposicions, el Museu de La Noguera presenta “Geometria d’un taquímetre” i “La Noguera terra mística 432”, dues exposicions de producció pròpia que ens apropen la figura de l’artista balaguerí Josep Maria Llobet, per una banda, i les ermites de la comarca per l’altra. Per la seva banda, la Fundació Privada Marguerida de Montferrato, presenta Eixa Calma.

Torna el Barnasants amb Brams
El grup de rock català Brams arriba al Teatre Municipal de Balaguer en una nova edició del Festival Barnasants a la capital de la Noguera. El Teatre recupera la proposta Akelarre, ajornada el passat 11 de març, i també acollirà l’Escola de Música en concert.

Els espectadors també podran gaudir de la proposta “Impro show lover’s night” al casal Lapallavacara i la temporada regular de la sala La Mercantil amb les obres “Here comes your man”, “Estimat Pablo”, “Bess Mironova” o el ballarí Cesc Gelabert. Finalment, Cat Klezman Trio, de la mà de l’Associació Art 4, ens proposa fer "Una Volta al Món en 80 minuts", un espectacle que recorre algunes de les cançons més representatives de la música Klezmer.

La pel·lícula “Josep” del dibuixant francès Aurel i una xerrada amb el nebot del protagonista, Jordi Bartolí, servirà per donar el tret de sortida de la segona Jornada professional d’il·lustració i disseny gràfic. Les pinzellades de Paula Bonet i els acords de The New Raemon tancaran la jornada amb l’espectacle “Quema la Memoria”. 

La llista de presentacions també és llarga aquests propers mesos: Els llibres “No ho diguis a ningú”, “Siempre Raquel”, “A peu per Montdeví i altres serres de Ponent”, “Diccionari biogràfic d’Estat Català”, “Cicatrius”, “Relats d’històries silenciades”, “Joan Sauret. Tasca i esperança” i “La sardana en el currículum escolar. Com fer-ho possible?” seran presentats a la ciutat.