coronavirus

Les mascaretes desapareixeran «més d'hora que tard»

La ministra de Sanitat assegura que molt aviat s'estudiarà com abordar la retirada de l'element de protecció als espais interiors

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 23 de març de 2022 a les 16:02 |
Passatgers amb mascareta al metro de Barcelona | Adrià Costa
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha insistit aquest dimecres al ple del Congrés dels Diputats que l'eliminació de l'obligatorietat de l'ús de mascaretes en interiors serà aviat: "Més d'hora que tard", ha manifestat, si bé no ha volgut donar una data concreta per a l'aprovació d'aquesta mesura.

Tal com ha explicat la ministra en una interpel·lació de Ciutadans per a l'eliminació de l'element de protecció contra la Covid, el govern espanyol vol conèixer l'informe sobre com cal fer-ho de la ponència d'alertes del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) abans de prendre la decisió.


"Cal veure si haurà de seguir sent obligatori l'ús de la mascareta als transports públics, en aglomeracions o en entorns vulnerables. Això és el que volem fer, conèixer la proposta de com cal eliminar la mascaretes de la ponència d'alertes, i us asseguro que serà més d'hora que tard", ha asseverat la ministra en resposta al diputat de Ciutadans Guillermo Díaz.

Les declaracions de Darias coincideixen amb l'anunci d'eliminar les quarantenes per a tots els contagiats amb coronavirus que no presentin símptomes greus. El de la mascareta, doncs, és l'últim gran pas cap a la normalitat absoluta de la situació i la gripalització de la Covid-19.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació