La Paeria revisarà el seu pla de Baixes Emissions després de la decisió del TSJC

L’equip de govern volia implantar al desembre aquest projecte entre la LL-11 i el Segon Passeig de Ronda

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | Adrià Costa
Redacció
22 de març del 2022
Actualitzat a les 10:45h
La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de tombar la zona de Baixes Emissions de Barcelona afecta també la ciutat de Lleida. El govern de la Paeria tenia previst implantar al desembre aquesta mesura ecològica de manera progressiva entre l’LL-11 i el Segon Passeig de Ronda.

La sentència del tribunal obliga ara l’equip de govern de Miquel Pueyo a revisar aquest pla, una tasca que començarà amb l’estudi de la sentència per conèixer quin és l’abast real de la decisió. Tot i això, des del consistori s’apunta que el projecte segueix el seu curs a l’espera de saber-se les modificacions. 

Fins a 50.000 vehicles que tenien vetat l'accés a Barcelona i altres municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona podran sortir del garatge i tornar a accedir al perímetre de la capital catalana. L'anul·lació per part de la justícia de l'ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions (ZBE) canvia les regles de joc de la mobilitat i deixa sense vigència una de les principals mesures contra la contaminació.