Mollerussa recupera el pols firal amb un massiu certamen de Sant Josep

L’ens firal destaca que el 70% dels venedors tenen intenció de tornar

Redacció
21 de març del 2022
Actualitzat a les 9:54h
Imatge de la clausura de la Fira de Sant Josep
Imatge de la clausura de la Fira de Sant Josep | ACN
La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha tancat aquest diumenge la 149a edició, la primera que celebra en les dates habituals després de l'esclat de la pandèmia i que ha estat marcada per l'escalada de costos agreujada per la guerra a Ucraïna.

Segons l'organització, el certamen ha rebut uns 138.000 visitants en els tres dies, una xifra per sota dels 175.000 del 2019 però que mostra la recuperació dels pols firal de la ciutat. En aquest sentit, l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que el 70% dels 224 expositors tenen intenció de tornar l'any vinent i que la meitat han assolit les seves expectatives de negoci. La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha estat l'encarregada de cloure el certamen.

La consellera Teresa Jordà ha afirmat que la fira mollerussenca "marca" tot el món agrari i és una "espai de trobada" a nivell de maquinària, innovació i modernització. En aquest sentit, ha afirmat que el sector agroalimentari es troba en un context "molt difícil i molt dur", que s'ha vist agreujat per la invasió russa d'Ucraïna, però confia que esdeveniments com Sant Josep siguin un punt de partida per començar a generar noves oportunitats.

L'alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha fet un balanç "molt positiu" de la 149a Fira de Sant Josep i ha destacat que la climatologia, el canvi de data que ha tornat al març i el context del sector han estat favorables.

En aquest sentit, ha argumentat que els expositors que hi han participat ho van decidir abans que la crisi de preus internacional es veiés agreujada per la Guerra a Ucraïna, i ha defensat que tant els expositors com els visitants s'han mantingut "fidels" al certamen. "Han sabut "aïllar-se del context internacional per fer fira i per generar un estat d'ànim positiu en el sector econòmic" del país, ha indicat.