1 de 10
Refugiats d'Ucraïna

Sor Lucía Caram portarà en avió privat una setantena de refugiats ucraïnesos a Guissona

En una expedició conjunta amb Josep Santacreu, Òscar Camps i el pare Àngel que volen anar repetint cada quinze dies

Sor Lucía dimarts, a l'arribada amb els refugiats a Manresa | Pere Fontanals
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 10 de març de 2022 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sor Lucía Caram anirà dissabte en avió privat fins a Varsòvia per recollir una setantena de refugiats ucraïnesos a qui es gestionarà l'acollida des de Manresa tot i que pot ser que algunes famílies, després, es desplacin a altres poblacions on tinguin familiars o coneguts. L'expedició forma part d'una campanya conjunta amb Josep Santacreu, Òscar Camps -Open Arms- i el pare Àngel amb la voluntat de portar a Catalunya uns 350 refugiats, 200 dels quals assumirà Mensajeros por la Paz, una setantena més aniran a Guissona i els altres 70 els acollirà la Fundació del Convent de Santa Clara, segons ha explicat Caram a NacióManresa.

Dos dies després que Sor Lucía Caram viatgés amb José Luís en furgoneta fins a la frontera romanesa amb Ucraïna per portar sis persones, en tres nuclis familiars, fins al Convent de Santa Clara després de recórrer gairebé 6.000 quilòmetres, la monja manresana no ha parat fins a coordinar-se amb aquesta expedició per aconseguir treure els refugiats d'una manera "més efectiva". A més, avisa que la voluntat és anar repetint aquesta operació cada dues setmanes.


Per això insisteix en fet una crida per trobar allotjaments a Manresa o a municipis que no estiguin més lluny de 25 quilòmetres de la capital del Bages. "La Fundació farà l'acompanyament d'aquestes famílies, no és només portar-los aquí, sinó també ajudar-los en el tràmit de la documentació, escolaritzar els infants, donar-los ajuda psicològica,... per això ens cal que no siguin massa lluny", explica.

La primera acollida de la setantena de refugiats que arribaran a Manresa es farà a l'Escola Joviat des d'on ja es repartiran directament als pisos buits o a les cases d'acollida.

Altres notícies que et poden interessar

​​


​​​

 

Participació