El delegat del Govern recomana ajudar Ucraïna amb diners i no amb material

Guissona ja acull 87 refugiats d’Ucraïna

Bernat Solé
Bernat Solé | Adrià Costa
Redacció
10 de març del 2022
Actualitzat a les 11:47h
El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha insistit aquest dimecres a fer una crida perquè les ajudes que els ciutadans vulguin realitzar en favor de les persones afectades pel conflicte bèl·lic d'Ucraïna les facin preferentment en forma d'aportació econòmica i no de material divers. 

L'objectiu és evitar que es col·lapsi la logística de recollida i enviament, a través d'entitats de referència en l’àmbit humanitari, que la Delegació del Govern ja ha traslladat als ajuntaments. És el que recomana el Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, encarregat de coordinar la cooperació, i les ONG que treballen en el suport humanitari.

Guissona (Segarra) ja acull 87 refugiats ucraïnesos de 43 nuclis familiars. Són 52 adults i 34 menors. A tots ells se'ls empadrona al municipi perquè tinguin garantits els drets com a ciutadans, segons ha dit l'alcalde Jaume Ars.

Pel que fa l'escolarització dels menors, el Departament d'Educació decidirà si s'incorporen a aules ordinàries dels centres de Guissona o si ho fan a aules d'acollida. Mentrestant, l'Ajuntament, en col·laboració amb entitats del poble, ha activat una planificació setmanal d'activitats esportives, artístiques, musicals i d'estudi de la llengua mare, entre altres, per fer més fàcil als infants l'arribada. Les activitats s'adaptaran al tipus d'escolarització que decideixi Educació, per tal que serveixin de complement.