El camió amb el material recollit a Guissona arriba a la frontera ucraïnesa

Porta 12,5 tones de roba, mantes, sacs de dormir, material sanitari i aliments enllaunats

Imatge del camió de Guissona
Imatge del camió de Guissona | ACN
Redacció
07 de març del 2022
Maksym Demchuk, el conductor del camió que va sortir de Guissona (Segarra) dijous passat, ha arribat aquest dilluns a la frontera de Polònia amb Ucraïna amb el seu carregament de 12,5 tones de roba, mantes, sacs de dormir, material sanitari i aliments enllaunats, recollits durant la setmana passada al locutori Online del municipi segarrenc.

L'espai també va ser un punt de recollida de poblacions veïnes i el material ha viatjat més de 2.500 quilòmetres durant tres dies per arribar a la població de Pruszków. L'alcalde de Guissona, Jaume Ars, ha fet una crida a parar la recollida massiva per veure quins són ara els materials més necessaris, ja que segons les ONGs internacionals, "s'estan acumulant a la frontera". 

Segons Ars, s'estan fent gestions per centralitzar la recollida a la demarcació de Lleida, concretament a la capital.

Així doncs, està previst que en quinze dies finalitzi aquesta recollida i es proposi a les persones i empreses que volen col·laborar amb la causa, que ho facin a través d'un compte que s'ha obert recentment, amb l'objectiu de recaptar fons per ajudar als refugiats provinents d'Ucraïna i que s'allotjaran a Guissona i poblacions veïnes.