Els psicòlegs veuen creïble el relat d'una nena que detalla abusos del pare

L'home, que s'enfronta a 10 anys de presó, nega els fets i considera que la filla menteix influenciada per la mare

Redacció
03 de març del 2022
Actualitzat a les 8:24h
Els psicòlegs de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) consideren "creïble" el relat d'una nena d'11 anys que els va explicar tocaments, abusos sexuals i violacions que va patir a casa per part del seu pare durant un any i mig -entre el 2018 i el 2019-, a Lleida.

Durant el judici celebrat aquest dimecres a l'Audiència, els psicòlegs han destacat que el relat de la menor és compatible amb un abús sexual intrafamiliar i que és "molt ric, amb detalls i expressa sentiments". Al final del judici s'ha pogut escoltar la declaració enregistrada que la menor va fer davant els psicòlegs, d'una hora i mitja, en què dona detalls dels fets. L'acusat, que s'enfronta a 10 anys de presó, diu que la filla menteix influenciada per la mare i les tietes.

Els fets denunciats haurien passat des del gener de 2018, quan el pare tenia 32 anys i la nena 10, fins a l'agost de 2019. Segons s'ha pogut sentir en la gravació de la menor emesa al final del judici, les agressions haurien anat en augment i tenien lloc els caps de setmana que el pare no treballava però la mare sí i per tant, es quedava amb l'home a casa. "Jo demanava d'anar amb la meva àvia per no estar amb ell", ha reconegut la nena, tot i que alguns caps de setmana no era possible.

D'entre de les agressions patides per la nena, el pare li practicava sexe oral, ha explicat la menor amb les seves paraules, i després l'home li deia que "no havia de deixar que cap altre noi li fes això", ha relatat. "El primer cop li vaig dir que d'acord i pensava que no passaria més però no va ser així. Sempre passava el mateix", ha assegurat la nena. "M'obligava a treure'm la roba i a fer coses que no volia", ha dit.