1 de 10
Seguretat

La major presència policial al carrer fa augmentar les detencions a Lleida

La fi de les restriccions per la pandèmia coincideix amb un increment dels accidents i dels atropellaments a la ciutat

Dos membres de la Guàrdia Urbana | Guàrdia Urbana Lleida
per Redacció, Lleida | 2 de març de 2022 a les 17:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Urbana de Lleida ha fet 227 detencions entre gener i febrer, xifra que suposa un increment respecte al mateix període del 2021 i que l'intendent Josep Ramon Ibarz atribueix a una major presència al carrer del cos.

La Comissió de Seguretat i Civisme ha repassat les dades dels dos primers mesos de l'any, que mostren la tornada a la normalitat després de l'impacte de les restriccions per la pandèmia. Els avisos al 092 han augmentat un 15,7% (7.008) i els accidents de trànsit ho han fet un 34% (313), amb 58 ferits, tot i que només 3 han patit fractures.


Els atropellaments han passat de 5 a 12 però cap ha estat greu, i s'han produït 16 accidents amb vehicles de mobilitat personal implicats, respecte als 4 de gener i febrer del 2021.

Durant la comissió, també s'ha posat de relleu l'increment de denúncies per infracció de l'ordenança municipal per a la protecció, la tinença i la venda d'animals, que han passat de 9 a 21. Una bona part d'aquest increment s'ha donat pel major nombre de denúncies als propietaris que no recullen els excrements de les seves mascotes. Aquesta és una actuació que s'ha intensificat en el marc del Pla de Millora de l'Espai Públic.


Pla de Millora de l'Espai PúblicL'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha informat de les actuacions que s'estan duent a terme dins del Pla de Millora de l'Espai Públic que coordina la regidoria de Seguretat Ciutadana i Convivència. En aquests moments, s'està finalitzant la fase de diagnosi, a partir de les sessions de treball amb els grups impulsors del Pla constituïts a les diferents zones de la ciutat. La previsió és aprovar aquest mes de març el pla d'actuacions per a l'any 2022, un cop tancada la fase de diagnosi.

 

Participació