Les Borges Blanques acata un requeriment judicial i penja la bandera espanyola a l’ajuntament

El consistori obeeix la sentència dictada per un recurs presentat el 2014 per la Delegació del govern espanyol, aleshores liderada per Maria de los Llanos de Luna

Imatge del balcó del consistori de les Borges Blanques
Imatge del balcó del consistori de les Borges Blanques | Cedida a ACN
Redacció
02 de març del 2022
Actualitzat el 03 de març a les 10:58h
L’ajuntament de les Borges Blanques ha penjat aquest dimecres la bandera espanyola al balcó del consistori per complir amb un requeriment judicial. En concret es tracta del compliment d’una sentència ferma dictada el 2014 pel Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, que havia rebut un recurs presentat per la Delegació del govern espanyol a Catalunya, encapçalada aleshores per María de los Llanos de Luna.

El consistori borgenc havia de prendre un determini després que hagués vençut el període per obeir la sentència, que finalment ha estat complida també despenjant l’estelada que onejava en un dels extrems de l’edifici, tal com informa el diari Som Garrigues. La bandera espanyola es pot veure a la balconada juntament amb la senyera i la de la localitat i amb un cartell en el qual s’hi llegeix: “La bandera estatal penja en aquest Ajuntament en compliment d’una sentència judicial”.

L’alcaldessa de la localitat, Núria Palau, de Junts, assegura en declaracions al digital que la decisió de col·locar la bandera s’ha pres per no carregar de problemes els funcionaris de l’ajuntament, per bé que diu que properament es tornaran a treure totes les banderes que ara onegen al balcó.