Lleida tindrà tres vols setmanals a Palma a partir del juny

Air Nostrum també oferirà els vols d'estiu a Eivissa i Menorca, entre el 25 de juliol i l'1 de setembre

Redacció
01 de març del 2022
Actualitzat a les 15:23h
Un avió a Alguaire
Un avió a Alguaire | ACN
L'aeroport de Lleida-Alguaire passarà a oferir de dos a tres vols setmanals a Palma a partir del pròxim 1 de juny i fins al 30 d'abril del 2023.

És el que estableix el nou contracte amb la companyia Air Nostrum, que ha guanyat per segon any seguit el concurs per ser l'operadora de les rutes des de l'aeroport lleidatà. També oferirà els dos vols setmanals a Eivissa i Maó de l'estiu a partir del 25 de juliol i fins a l'1 de setembre, ambdós inclosos.

Les rutes entre Lleida i Eivissa i Menorca no van operar a l'estiu del 2020 per la pandèmia. Es van reprendre l'estiu del 2021, però només durant l'agost. L'avió amb què Air Nostrum operarà de manera regular a Lleida-Alguaire serà un CRJ 1000 amb capacitat per a 100 persones.

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha assenyalat que, més enllà que l'aeroport de Lleida-Alguaire està prioritzant les estratègies industrials i tecnològiques, la Generalitat ha volgut mantenir i reforçar l'activitat de vols comercials. "Ha passat durant la pandèmia, l'any 2021, fent un esforç per mantenir la ruta en servei i aquest any s'ha tornat a fer la licitació amb l'ampliació a una tercera freqüència, demanada pels sectors professionals i comercials tant de Lleida com de Palma per participar en congressos o fires o activitat acadèmiques, entre altres, per poder fer desplaçament també entre setmana", ha indicat.

En paral·lel, Gavín ha explicat que s'està amb negociacions amb l'Estat perquè la ruta Lleida-Palma sigui una Obligació de Servei Públic (OSP).