Desmantellen un grup criminal establert al pla de Lleida dedicat al tràfic de marihuana

Els Mossos han decomissat 1.379 plantes i cinc quilos de cabdells en dos immobles de Golmés i les Borges Blanques

Imatge de la plantació localitzada
Imatge de la plantació localitzada | Mossos Esquadra
Redacció
28 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:17h
Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal establert al pla de Lleida dedicat al cultiu interior i tràfic de marihuana. S'han decomissat 1.379 plantes de marihuana, 1.757 testos amb restes de plantes tallades, prop de cinc quilos de cabdells i 2,6 quilos de pol·len de marihuana en dos immobles situats a Golmés (Pla d'Urgell) i les Borges Blanques (Garrigues).

La policia ha arrestat dos homes, de 23 i 30 anys, a qui se'ls atribueixen els delictes de defraudació de fluid elèctric, contra la salut pública i ocupació d'immobles. Hores d'ara hi ha un tercer investigat en crida i cerca, pendent de detenció. Els arrestats van passar a disposició judicial el 22 de febrer i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. 

Consums elevats d'electricitat, visites i mesures de protecció

La investigació es va iniciar al mes de juny del 2021 quan els Mossos van tenir accés a una informació segons la qual un grup de persones podrien estar relacionades amb cultiu o el tràfic de substàncies estupefaents en un domicili del municipi de Golmés.

Els agents van començar a vigilar l'immoble i van constatar que dos homes hi entraven i sortien amb freqüència malgrat no estar-hi empadronats i també van comprovar que no tenien cap activitat laboral ni ingressos de cap tipus. A més, prenien diverses mesures de seguretat com estacionar el vehicle a carrers propers a l'immoble, tot i que disposava de pàrquing interior.