La Paeria estima que el parc de Torre Salses faria perdre 1.500 llocs de treball

El govern insisteix que Torre Salses no serà un parc comercial de mitjanes superfícies tal com sosté Promenade Lleida

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
25 de febrer del 2022
Actualitzat a les 7:43h
El parc comercial i d'oci “Promenade Lleida” que Eurofund i Frey projecten a Torre Salses preveu que un 64,8% dels locals comercials tinguin menys de 800 m2, segons el projecte per al qual els promotors van demanar llicència comercial.

El govern de la Paeria considera que no es correspon amb un parc de mitjanes i grans superfícies tal com sostenen els promotors. Aquests, però, afirmen que si també es tenen en compte els establiments d'oci i lleure un 82% dels locals tindran més de 800 m2. “Promenade Lleida” preveu crear 400 llocs de treball directes i fins a un miler d'indirectes, mentre que el govern municipal estima que per cada lloc de treball que es crearia se'n destruirien 1,5 amb el tancament d'establiments, sobretot a l'Eix Comercial. 
Es creu es podrien perdre uns 1.500 llocs de treball amb el tancament d'establiments a les principals zones comercials de la ciutat, especialment a l'Eix, però també en municipis propers.

La documentació que els promotors, la societat Eurofund Parc Lleida, SL, van presentar a la Generalitat per demanar la llicència comercial per a “Promenade Lleida” estableix que el complex de Torre Salses tindria 54 locals comercials. D'aquests, 35 tindrien menys de 800 m2 i, per tant, estan considerats petits equipaments comercial (PEC), segons la classificació establerta en el Decret/Llei 1/2009, del 22 de desembre, d'ordenació dels equipaments comercials. Així mateix, 7 dels establiments amb aquesta classificació serien quioscos.

De la resta dels locals comercials que preveu el projecte, 13 estan destinats a mitjà equipament comercial (MEC), d'entre 800 i 1.300 m2, tot i que 10 d'aquests tindrien menys de 920 m2. D'altra banda, hi hauria 4 grans equipaments comercials (GEC), amb una superfície d'entre 1.300 i 2.500 m2, i 2 serien grans equipaments comercials territorials (GECT), amb més de 2.500 m2, un dels quals un hipermercat. Al marge dels locals comercials, Promenade Lleida també inclou establiments de restauració i d'oci com ara un gran cinema o un gimnàs, a més d'una gasolinera.