Els fons europeus permetran implantar a Lleida zones de baixes emissions i millorar la mobilitat

La Paeria obté 6,3 milions dels Next Generation

Redacció
24 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:00h
Toni Postius i Miquel Pueyo
Toni Postius i Miquel Pueyo | Paeria Lleida
L'Ajuntament de Lleida ha obtingut 6.317.770,85 euros del fons europeus Next Generation per millorar la mobilitat a la ciutat.

Aquest ajut, que la Paeria rebrà a través del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència que gestiona el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, permetrà a la capital del Segrià afrontar projectes per un valor total de més de 10 milions d'euros com ara posar en marxa una zona de baixes emissions (ZBE) al centre de Lleida, crear nous eixos de vianants i carril bici i potenciar el transport públic amb l'adquisició de cinc autobusos elèctrics i canvis tecnològics. "És una notícia històrica que permetrà avançar en el canvi de model de mobilitat que volem per a la ciutat", ha dit l'alcalde Miquel Pueyo.

L'ajut de 6,3 milions d'euros permetrà cobrir el 62% dels 10,1 milions amb què l'Ajuntament de Lleida ha pressupostat els cinc projectes previstos per millorar la mobilitat a la ciutat. Destaca, la implantació d'una zona de baixes emissions (ZBE) entre l'LL-11 i el Segon Passeig de Ronda.

La Paeria també preveu crear nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic als eixos bàsics de la ZBE: rambla d'Aragó, Prat de la Riba i Alcalde Rovira Roure, on s'eliminaran carrils per a vehicles i aparcament per implantar carril bus, carril bici i més espai per a vianants. Inclou també actuacions en vies secundàries com ara més de 20 passos de vianants o cruïlles elevats a Escorxador, Universitat i Pardinyes; l'ampliació de voreres, o la vianalització parcial als carrers Bisbe Messeguer, Vallcalent i Girona i la plantació d'arbres per reduir l'efecte illa de calor.