Municipis del Segrià Sec creen una associació per impulsar la participació social

Millorar les condicions de vida i el benestar i la cohesió social i territorial, són alguns dels objectius d'idRural

Redacció
22 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:03h
Municipis del SegriàSec han impulsat la constitució d'idRural, l'Associació per a la innovació, el desenvolupament i la participació social al món rural. Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre que neix amb la voluntat d'impulsar i desenvolupar projectes de participació social que afavoreixin la revaloració de l'espai rural, tenint en compte la millora de les condicions de vida, el benestar i la cohesió social i territorial de les zones rurals i especialment els micropobles.

L'associació compta amb la col·laboració de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, que els oferirà suport en totes aquelles iniciatives que contribueixin a la millora de la qualitat de vida en l'àmbit rural.

L'associació s'ha creat a partir d'un estudi realitzat per l'Ajuntament d’Almatret i de les necessitat detectades fruït de la col·laboració entre els municipis de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, ens que dona suport a la nova entitat.

IdRural prioritza promoure col·laboracions publicoprivades per rehabilitar i posar en valor l'habitatge rural, preservant l'arquitectura tradicional i el paisatge, a més de d'impulsar propostes per a l'atenció i cura de persones en zones rurals i amb poca població. En la mateixa línia, s'impulsaran projectes per millorar les xarxes de distribució comercial a les zones rurals, l'ús de mitjans de transport compartit, la prestació de serveis digitals financers mínims i necessaris, així com actuacions per combatre la bretxa digital i el desenvolupament de plans de sostenibilitat turística.

L'associació idRural donarà suport a projectes de participació ciutadana, cooperació, solidaritat social i formació en l'àmbit local que contribueixin a incrementar i diversificar l'activitat econòmica rural i la generació de llocs de treball. A la vegada, desenvoluparà accions per prestar serveis al medi rural, posant especial atenció a iniciatives que contribueixin a eliminar desigualtats de gènere.