La depuradora de Lleida participarà en un projecte per produir hidrogen verd

Serà una de les instal·lacions on es durà a terme la recerca en què també participa la Universitat de Girona

Imatge de la depuradora de Lleida
Imatge de la depuradora de Lleida | Aqualia
Redacció
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:56h
La depuradora de Lleida participarà en una recerca per produir hidrogen verd i biometà a partir de bioresidus urbans, agroalimentaris i fangs de depuradora.

El projecteEclosion compta amb finançament dels fons Next GenerationEU i l'impulsa un consorci format per vuit empreses liderat per Aqualia i també hi col·labora l'ACA. En concret, a Lleida s'investigarà, amb la col·laboració de la Universitat de Girona (UdG), l'obtenció de biometà a partir de la coproducció d'hidrogen 'in situ'.

També es provarà una pila de combustible alimentada amb biogàs purificat per tal de verificar-ne el rendiment i avaluar-ne l'aplicabilitat tecnicoeconòmica, en aquest cas amb la col·laboració del projecte europeu H2020 Ultimate, on també participa Aqualia.

Actualment el 96% de l'hidrogen produït al planeta prové de fonts fòssils i només un 1% de fonts renovables. Aquesta realitat xoca amb el full de ruta estatal que marca el 2030 l'objectiu que el 25% de l'hidrogen consumit pera a la indústria sigui renovable.

Amb el propòsit d'investigar la producció d'hidrogen verd i biometà a partir de residus i d'aigües residuals, es posa en marxa el projecte Eclosion centrat en crear nous materials, tecnologies i processos per generar, emmagatzemar, transportar i integrar l'hidrogen renovable i biometà, produïts a partir de bioresidus urbans, agroalimentaris i fangs de depuradora.