La Paeria creu que l’aturada de Torre Salses reforça el seu projecte de comerç de proximitat

Postius diu que la resolució de la Generalitat suposa que "al SUR-42 no podrà haver-hi aquest equipament comercial"

Pueyo i Postius en una trobada amb el sector comercial
Pueyo i Postius en una trobada amb el sector comercial | ACN
Redacció
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 9:06h
El govern de l'Ajuntament de Lleida considera que l'arxivament per part de la direcció general de Comerç de la sol·licitud de llicència comercial al projecte de Torre Salses suposa que "en l'àmbit del SUR-42 no podrà haver-hi aquest equipament comercial", segons el tinent d'alcalde Toni Postius.

El govern d'ERC i Junts reitera l'aposta per un model comercial de proximitat i integrat dins la trama urbana. En aquest sentit, treballa per tirar endavant el Pla de l'Estació i sosté que la resolució de la Generalitat "dona molta més força" al desenvolupament comercial lligat a aquest projecte. Així mateix, Postius ha convidat els promotors del parc comercial i d'oci Promenade Lleida, projectat a Torre Salses, a invertir al Pla de l'Estació.

El govern de la Paeria considera que amb l'arxivament de la llicència comercial sol·licitada pels promotors de Promenade Lleida, el parc comercial i d'oci projectat per Eurofund Group i Frey a Torre Salses no podrà tirar endavant. A més, el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha recordat que el desembre passat la Junta de govern local de la Paeria va declarar caducats els expedients de les cessions anticipades i les ocupacions directes per facilitar la construcció del vial Víctor Torres, d'accés al SUR 42-Torre Salses.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, no s'ha mostrat sorprès per la resolució de la Generalitat i ha assenyalat que "sense disposar del 100% del sòl era difícil que la direcció general de Comerç concedís la llicència comercial" sol·licitada pels promotors de “Promenade Lleida”.

Postius ha indicat que la Paeria és propietari d'un 13% d'un dels dos sectors on està projectat el parc comercial i d'oci de Torre Salses i que aquest és indivisible, tal com s'estableix en el projecte de reparcel·lació que va aprovar l'Ajuntament de Lleida i que va comportar la sortida del Comú del govern el juliol passat. "L'ajuntament n'és titular, es tracta de patrimoni públic i es regeix per la Llei de patrimoni i, des d'aquest punt de vista, la Paeria té plena capacitat de disposició", ha dit el tinent d'alcalde.