Assaig obert a Lleida del nou espectacle de La Baldufa amb Sol Picó, que s'estrenarà a l'abril a la Mostra d'Igualada

"Imperfect" reflexiona sobre els 50, les il·lusions, limitacions i la bellesa no convencional

Redacció
11 de febrer del 2022
Actualitzat a les 15:54h
Moment de l'assaig obert del nou espectacle de La Baldufa amb Sol Picó, a la Llotja de Lleida.
Moment de l'assaig obert del nou espectacle de La Baldufa amb Sol Picó, a la Llotja de Lleida. | Laura Cortés/ACN
La Llotja de Lleida ha acollit aquest divendres un assaig obert del nou espectacle de la Baldufa, dirigit aquest cop per la ballarina i coreògrafa Sol Picó, que s'estrenarà l'1 d'abril a la Mostra d'Igualada. Imperfect reflexiona sobre com fer front a les limitacions dels 50, la descoberta de la bellesa no convencional i les il·lusions.

En aquest espectacle, els integrants de la Baldufa Enric Blasi, Emiliano Pardo i Carles Pijuan ballen per primera vegada sobre l'escenari. "Ha estat un repte però ha estat preciós i ja poden dir que són gairebé ballarins", ha dit Sol Picó. Amàlia Ametlló, portaveu de la Baldufa, ha reconegut que a la companyia els agrada el mestissatge artístic, que feia anys que volien fer dansa i que "ara era el moment".

En un moment de canvi social, de pors i d'incerteses pel futur que vindrà, tres cossos inexperts, imperfectes i amb mobilitat limitada, decideixen reinventar-se, jugar com a nens i experimentar amb la dansa. Són tres persones adultes, superant els seus límits i explorant les seves possibilitats. 'Imperfect' és un espectacle de reflexió en una societat que imposa què és idoni a cada edat i que dona resposta a si es pot aprendre a ballar als 50 anys.

La ballarina i coreògrafa, Sol Picó, ha reconegut que treballar amb persones que no són ballarines professionals ha estat "intens", tot un "repte" però "preciós". "Al principi no va ser fàcil però finalment van confiar en el llenguatge d'uns amb els altres", ha explicat. Sol Picó ha lloat la capacitat de treball i esforç dels integrants de la Baldufa, que han aportat els seus coneixements per fer un espectacle visual, mentre ella ha apostat per la part coreogràfica i física.

La portaveu de la Baldufa, Amàlia Ametlló, ha explicat que a tots els espectacles de la Baldufa hi ha barreges de llenguatges artístics i que la dansa feia temps que estava sobre la taula. "Vam pensar que era el moment i que la millor persona per fer-ho realitat era Sol Picó" i "estem molt contents que acceptés", ha dit.

Fa un any que la Baldufa treballa amb Sol Picó en aquest muntatge i aquest divendres han volgut fer un assaig obert al públic. "El vestuari i altres detalls no són encara els definitius però creiem que és bonic anar al teatre a veure una cosa que s'està construint", explica Ametlló. En aquest sentit, el regidor de Cultura a la Paeria, Jaume Rutllant, ha destacat que des de l'Ajuntament d'aposta per complementar actes culturals amb activitats paral·leles com aquest assaig obert perquè el contacte amb la cultura vagi més enllà que un sol dia.

L'espectacle està coproduït per la Mostra Igualada, el Festival Grec, la Sala Miguel Hernández de Sabadell i Festi’Mômes, Questembert (França), amb la col·laboració del Festival Sismògraf d'Olot, el Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida, el Teatro Cánovas de Málaga i el Sant Andreu Teatre (SAT) de Barcelona.