Avança la redacció del projecte per la nova estació d’autobusos de Lleida

El pla segueix els terminis previstos per tal d’iniciar les obres l’any vinent

Redacció
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:36h
Així serà la nova estació d’autobusos
Així serà la nova estació d’autobusos | Paeria Lleida
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dimecres, acompanyat del primer tinent d’alcalde Toni Postius, una sessió informativa a càrrec de tècnics d’Urbanisme i Infraestructures del govern de la Generalitat que han detallat quin és l’estat de redacció del projecte de la nova estació d’autobusos de Lleida, que s’ubicarà al costat de l’estació de ferrocarril, als edificis dels Docs i de l’antiga Farinera La Meta.

La sessió ha comptat amb la participació dels membres de la corporació que assisteixen habitualment a la Comissió d’Urbanisme, representants de la FAVLL i dels diferents serveis tècnics municipals implicats.

Els tècnics de la Generalitat han explicat l’estat de redacció en el qual es troba el projecte, que preveu respectar l’estructura original dels edificis dels Docs i La Meta, que estan catalogats pel seu interès arquitectònic. La previsió és que el projecte estigui llest durant aquest any i les obres puguin iniciar-se l’any vinent.

La proposta preveu que l’estació pugui disposar d’una superfície total d’10.900 metres quadrats i fins a 28 andanes i 2 espais d'estacions, que donarien servei a 1,3 milions de passatgers anuals. La nova estació aposta per la intermodalitat, gràcies a la seva proximitat amb la terminal del ferrocarril, situada a escassos 50 metres, i també comptarà amb accessos directes a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat, a través de l’avinguda Príncep de Viana.

Pueyo ha destacat que ha de suposar una canvi important per aquesta zona del centre de la ciutat. “La nova estació d’autobusos als Docs és un projecte cabdal per a la transformació d’aquesta zona de la ciutat, junt amb altres iniciatives com el nou Museu Morera i el futur centre comercial, i per a potenciar el transport públic a Lleida”, ha assenyalat Pueyo.