Tàrrega ampliarà el cementiri recuperant per a nous enterraments nínxols sense titular conegut

Hi ha 1.200 sepultures que ningú ha reclamat des que al 2012 es va iniciar la renovació dels títols de drets funeraris

Imatge del cementiri de Tàrrega
Imatge del cementiri de Tàrrega | Aj Tàrrega
Redacció
09 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:59h
L'Ajuntament de Tàrrega treballa per dignificar i actualitzar la part històrica del cementiri municipal i garantir, a més, les necessitats d'espai per a nous enterraments els propers deu anys. Així doncs, el consistori planteja recuperar per a noves sepultures aquells nínxols que en l'actualitat no tenen titular conegut, iniciativa que contribuirà també a ennoblir la part més antiga de la necròpoli. Actualment al cementiri hi ha 1.200 tombes que ningú ha reclamat des que al 2012 l'Ajuntament va iniciar el procés per renovar els títols de drets funeraris i va fixar una taxa de manteniment de l'equipament després d'un exhaustiu procés per posar al dia el padró d'aquest espai.

Per posar remei a aquesta situació, el consistori proposa recuperar els drets d'aquests nínxols i oferir-los per a noves inhumacions, fet que de retruc permetria assegurar espai disponible per a futurs enterraments al llarg de la propera dècada sense haver d'ampliar el recinte actual. Aquest procés s'abordarà per fases segons les necessitats de la ciutat, on moren al voltant de 120 persones cada any.

En una primera etapa, es procedirà a recuperar 200 nínxols de la secció que llinda amb el carrer de Ferran Saperas, les cobertes de la qual es van rehabilitar l'any 2020. Cal afegir que l'exhumació d'aquestes sepultures és previst que es dugui a terme amb el màxim respecte cap als difunts que hi hagi enterrats. Les seves despulles es conservaran degudament identificades als nínxols recuperats que ocupin la cinquena fila de la secció, tant a prop de la ubicació original com sigui possible a fi de facilitar-ne el lliurament als seus descendents si les reclamessin en el futur.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament elaborarà un registre amb la identitat i la nova ubicació de les restes de les persones inhumades a les tombes afectades per aquest procés.