El Parc Astronòmic del Montsec dedicarà el Festival d'Astronomia 2023 a Joan Oró

Serà pel centenari del seu naixement

Redacció
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:57h
El Parc Astronòmic del Montsec
El Parc Astronòmic del Montsec | COU
El Parc Astronòmic del Montsec (PAM), a Àger (Noguera), dedicarà el Festival d'Astronomia del 2023 a Joan Oró, l'any del centenari del seu naixement. Per commemorar aquesta efemèride també està prevista l'edició d'un llibre sobre Oró i l'elaboració d'una maleta pedagògica amb suport digital adreçada als centres educatius de Primària i Secundària, que doni a l'alumnat l'oportunitat de conèixer de manera col·laborativa i en xarxa la vida d'aquest bioquímic lleidatà i alguns dels seus experiments científics.

El Departament d'Educació, el PAM i la Paeria ja han començat a treballar en aquest projecte i la resta d'activitats per commemorar aquest centenari en la primera reunió de la Comissió de seguiment, que s'ha fet aquest dilluns.

La Fundació Joan Oró, institucions i entitats ja han començat a treballar en l'organització, el 2023, de diverses exposicions, conferències, una maleta educativa en suport digital per als centres escolars de cara al proper curs, activitats al Parc Astronòmic Montsec o l'edició d’un llibre sobre la vida del científic lleidatà, Joan Oró.

El president de la Fundació, Francesc Oró, ha ressaltat en aquesta primera reunió "la importància de donar a conèixer la figura de l'insigne bioquímic lleidatà des d'una vessant científica però també des de la seva mirada humanística envers la vida i l'origen de l'univers".