Aitona presenta al·legacions per frenar el projecte de la MAT al municipi

La línia passaria per un tram de prop de 3 quilòmetres en paral·lel a l'autopista

Aitona no vol la MAT
Aitona no vol la MAT | Arxiu
Redacció
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:21h
L'Ajuntament d'Aitona (Segrià) ha mostrat el seu rebuig frontal al projecte de desplegament de la línia aèria de molt alta tensió (MAT) impulsat per l'empresa Forestalia que passa pel municipi i ha presentat un ple d'al·legacions a la subdelegació del govern espanyol a Lleida i al Ministeri de Política Territorial.

En concret, es tracta de la LAAT SET Bajo Cinca 3E-SET Sant Roc, de 78,591 quilòmetres, que preveu un tram de 2,9 quilòmetres que transcorreria pel terme municipal d'Aitona, en paral·lel a l'autopista. El consistori ha mostrat la seva oposició frontal al projecte des que a mitjans del passat mes de desembre es va comunicar que s'estava tramitant l'autorització administrativa prèvia i declaració d'impacte ambiental del projecte.

A més, aquesta línia MAT també afectaria els terme municipals de Torrent de Cinca, Fraga, Massalcoreig, Soses, Torres de Segre, Sudanell, Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Lleida, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Torregrossa, Juneda, les Borges Blanques, La Floresta, Arbeca, Els Omellons, Maldà, Sant Martí de Riucorb, Nalec i Ciutadilla.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha dit que la MAT representaria per al poble i el territori un "greuge molt important i una cicatriu" al paisatge sense remei que heretarien les properes generacions. Així mateix, considera que tindria un impacte negatiu directe molt important, tant a nivell mediambiental com de sostenibilitat, i també afectaria tal com està plantejada l'agricultura i ramaderies locals i a les propietats privades d'alguns veïns.