El Govern sondeja Renfe per augmentar freqüències a les línies amb Cervera i Borges

Vol saber abans si la companyia estaria en condicions d'oferir-ho per poder avaluar la viabilitat de fer-li l'encàrrec

Els líders polítics de Lleida volen més freqüències
Els líders polítics de Lleida volen més freqüències | ACN
Redacció
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 7:59h
El Govern ha sondejat Renfe per la possibilitat d'incrementar les freqüències a les línies de tren Lleida-Cervera (R12) i Lleida-les Borges Blanques (R13-R14). Segons ha indicat el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, la voluntat seria augmentar els serveis ferroviaris en ambdós corredors abans que es posi en marxa el servei de Rodalies de Lleida l'any 2024, quan FGC passarà a operar la línia entre les capitals del Segrià i de la Segarra.

En aquest sentit, Gavín ha dit que el Govern vol saber si Renfe estaria en condicions d'oferir els trens i el personal suficient per ampliar aquest servei abans d'avaluar la viabilitat de fer l'encàrrec a la companyia, tenint en compte també el cost que això suposaria. 

En acabar la reunió de la Comissió de seguiment del Pla de Rodalies de Lleida, que s'ha celebrat aquest dijous a la Diputació de Lleida, el secretari de Territori i Mobilitat ha explicat que el Govern està a l'espera que Renfe concreti si estaria en condicions de disposar dels trens, maquinistes i personal necessari per ampliar el servei a les línies de Cervera-Manresa i les Borges.

En funció de la resposta de la companyia, que segons Gavín encara no han rebut, el Govern avaluaria la viabilitat d'encarregar a la companyia un increment de serveis als dos corredors, en funció del calendari i del cost que això representaria.

Això permetria incrementar les freqüències ferroviàries abans del 2024 quan està previst que es posi en marxa el servei de Rodalies de Lleida, que suposarà doblar les freqüències actuals entre Lleida i Cervera, passant de les sis expedicions diàries en dia laboral a dotze. En el cas de la línia Lleida-les Borges Blanques, el Govern ha plantejat a Renfe la possibilitat d'arribar a les sis freqüències diàries, una més que ara.