Educació inicia els tràmits per a la construcció del nou institut de Cappont

El projecte s'acompanyarà d'un procés participatiu al barri i es preveu que estigui enllestit d'aquí 3 o 4 anys

Redacció
27 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:03h
El conseller d'Educació explicant el projecte
El conseller d'Educació explicant el projecte | ACN
El Departament d'Educació ha iniciat els tràmits per a la construcció d'un nou institut a Lleida, a Cappont. El nou centre tindrà tres línies de secundària i acollirà els alumnes dels tres col·legis del barri: Camps Elisis, Francesco Tonucci i Frederic Godàs. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, durant una visita als terrenys on es construirà el nou centre, ubicats darrere de l'escola Frederic Godàs.

L'equipament, que Cappont fa anys que reivindica, podria ser una realitat d'aquí 3 o 4 anys, ha afegit el conseller. Paral·lelament a la construcció de l'edifici, es farà un procés participatiu perquè els veïns i la comunitat educativa puguin decidir com volen que sigui aquest nou institut.

El conseller ha fet l'anunci de la construcció del nou institut a la ciutat durant una trobada amb representants de les Associacions de famílies d'alumnes (AFA) i veïns de Cappont. El nou centre comptarà amb tres línies de secundària i donarà prioritat als alumnes provinents de les tres escoles del barri.

El conseller ha explicat que la previsió és que l'institut, que s'ubicarà al terreny que hi ha entre l'escola Frederic Godàs i el camp del Club Atletic Segre, estigui enllestit d'aquí uns 3 o 4 cursos. Tot i això, no s'ha tancat i diu que s'estudiarà a la possibilitat que es puguin instal·lar uns barracons provisionals com així han demanat alguns dels veïns assistents a la trobada.