El Comú acusa el PSC de no ser capaç de presentar proposta «seriosa» de govern

Davant la crisi de governabilitat a la Paeria, la formació aposta per obrir un nou escenari de "consensos amplis"

Sergi Talamonte i Elena Ferre
Sergi Talamonte i Elena Ferre | ACN
Redacció
27 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:47h
El Comú de Lleida ha acusat al PSC de no haver estat capaç de presentar una proposta seriosa de govern que pogués reunir els suports necessaris per tirar endavant una moció de censura contra l'alcalde Miquel Pueyo.

En aquest sentit, els comuns consideren que ni el "càlcul electoralista" dels socialistes, ni "l'immobilisme" del govern municipal són una solució a les necessitats de Lleida. Per això, proposen que davant la crisi de governabilitat a la Paeria, s'obri un nou escenari per treballar en "consensos amplis" per afrontar els reptes de la ciutat des del que representa la majoria de vots de canvi i de progrés que es van expressar en les darreres eleccions.

El regidor del Comú, Sergi Talamonte, ha remarcat que el PSC, sota el lideratge de Fèlix Larrosa, no ha estat capaç de debatre i construir una proposta d'alternativa de govern que sumés cap suport més enllà del seu propi grup i, potser, dels regidors no adscrits. La formació considera que Larrosa ha volgut aprofitar la falta de confiança que genera el govern d'ERC i Junts per fer una operació electoralista reclamant el suport dels grups de l'oposició sense tenir un projecte clar de govern, ni en quant a la composició d'aquest ni pel que fa al pla d'acció i pressupost que hauria de desplegar.

En aquest sentit, el Comú de Lleida recorda que el PSC no va acabar d'aclarir si plantejava un govern només amb el Comú o si contemplava un tripartit impossible que incorporés al PP, i que Fèlix Larrosa va abandonar les converses en què s'estava valorant quin podia ser el pla d'acció d'un govern alternatiu per postular-se com a alcaldable d'un govern en solitari sense definir cap pla d'actuació municipal.