Institucions lleidatanes reclamen restablir l’horari de l’Avant anterior a la pandèmia

Renfe afirma que preveu recuperar-los abans de l'estiu i situa la demana entorn del 40%

Redacció
27 de gener del 2022
Actualitzat a les 9:34h
Polítics i usuaris, a favor de la recuperació dels horaris
Polítics i usuaris, a favor de la recuperació dels horaris | ACN
Institucions lleidatanes, sindicats i usuaris han exigit de forma conjunta aquest dimecres al Ministeri de Transports restablir els serveis ferroviaris d'alta velocitat Avant entre Lleida i Barcelona d'abans de la pandèmia. Actualment, Renfe ofereix 11 serveis diaris Avant entre les dues ciutats quan al 2019 eren 15 (7 d'anada i 8 de tornada).

Els usuaris reclamen, sobretot, recuperar el tren de les 22 hores entre Barcelona i Lleida. A la vegada, demanen preus més barats, especialment per als abonaments. Renfe assenyala que la recuperació dels serveis s'està fent de forma progressiva i que s'ha vist alentida per la Covid. La companyia afirma que preveu restablir-los durant el primer semestre d'enguany i situa la demanada entorn del 40%.

L'acció ha comptat amb la participació de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, a més de representants sindicals, de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida i usuaris.