La Paeria aborda l’ampliació de Lleida entre Cappont i la Bordeta

El govern municipal aposta per dividir-la en polígons i desenvolupar-la per fases i redimensionar l'àrea comercial

Redacció
26 de gener del 2022
Actualitzat a les 8:41h
Pueyo i Postius, a Cappont
Pueyo i Postius, a Cappont | ACN
L'Ajuntament de Lleida preveu tenir durant el primer semestre d'enguany la proposta per replantejar l'Àrea Residencial Estratègica (ARE), un gran àmbit de 61,4 hectàrees, situat entre Cappont, la via del tren i el barri de la Bordeta, al voltant de l'LL-11, que està pendent de desenvolupar des de la seva aprovació l'any 2009.

El govern de la Paeria planteja una configuració del sector més flexible, dividint-lo en diferents polígons, per tal que el desenvolupament de l'ARE es pugui fer per fases i esdevingui viable, cosa impedeix el planejament actual. Així mateix, aposta per "redimensionar" l'àrea comercial plantejada fa uns anys per Carrefour a la zona per "adaptar-la en mida i usos al model comercial" que defensa el govern d'ERC i JxCat.
 
L'alcalde Miquel Pueyo i el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, han visitat aquest dilluns els terrenys de l'antiga hípica de Cappont, inclosos dins de l'ARE de Lleida, una àmplia reserva de sòl per a usos residencials, comercials i d'equipaments entre els barris de Cappont, la Bordeta i els Magraners. La Paeria està treballant en la modificació del pla director urbanístic per a desbloquejar aquesta operació "estratègica per a la ciutat", segons ha indicat Pueyo.

L'alcalde ha assenyalat que aquests terrenys han acabat conformant un gran buit urbà", on a més hi ha alguns problemes amb assentaments il·legals i petits abocadors. "El desenvolupament d'aquest espai configura una gran oportunitat estratègica per fer créixer i relligar el teixit urbà de la ciutat, tenint en compte també el seu paper per a l'expansió futura de Fira de Lleida", ha dit Pueyo.

L'Ajuntament de Lleida ha endegat el procediment per modificar el pla director urbanístic de l'ARE de Lleida, que ha estat aprovat per la Comissió de Territori de Catalunya i en el qual s'està treballant des de la secretaria de l'Agenda Urbana i Territori i des del Consorci Urbanístic per al desenvolupament de l'ARE. L'arribada d'un nou oficial major a la Paeria també ha d'ajudar a accelerar aquesta tramitació, ha afegit l'alcalde Pueyo.