Pueyo creu «inacceptable» l'assetjament a Talamonte pel cas de la residència de Pardinyes

L'alcalde de Lleida demana a Urbana i Mossos que protegeixin els edils i investiguin els fets perquè no es repeteixin

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:58h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, considera "absolutament inacceptable" "l'assetjament" cap al regidor del Comú, Sergi Talamonte i la seva família", arran de la cassolada de dilluns davant de la porta de l'habitatge on viu per part de persones que defensaven la residència a Pardinyes. El regidor, que ha denunciat els fets, també es va trobar cartells en una finca de Corbins quan va anar a donar menjar als gossos. "No crec que la violència, encara que sigui de baixa intensitat, ajudi ningú a endreçar cap tema que estigui en debat", ha afirmat Pueyo. Així mateix, ha demanat a la Urbana i als Mossos que actuïn "per protegir la integritat física i familiar de tots els regidors" i que investiguin els fets per identificar-ne els responsables.

Miquel Pueyo ha explicat que va acompanyar Talamonte a presentar la denúncia. Segons ha dit l'alcalde de Lleida, el regidor del Comú "va sentir un assetjament no només cap a ell, que com a regidor podria acceptar-ho i entendre que forma part del seu paper públic, sinó que en aquest cas també hi havia un assetjament i pressió cap a la seva família i especialment sobre els seus fills".

Dilluns al vespre, es va dur a terme una cassolada, convocada de forma anònima, per reclamar la residència al solar de Pardinyes on la Paeria pretén construir l'equipament comunitari per a temporers, sense sostre, emergències i altres usos. La protesta es va dirigir fins a davant de l'habitatge on viu el regidor del Comú. "En una societat democràtica, és absolutament inacceptable que la família d'un regidor es converteixi en l'objectiu d'un grup o d'unes persones", ha afirmat Pueyo.