La Diputació destinarà 7 milions a projectes que facilitin el repoblament

La convocatòria preveu ajuts per a ens locals per a polítiques d'habitatge, contractar tècnics i finançar inversions

Joan Talarn, president de la Diputació
Joan Talarn, president de la Diputació | ACN
ACN / Àlvar Llobet
24 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:32h
La Diputació de Lleida destinarà set milions d'euros a ajuts a municipis petits de la demarcació per a projectes que afavoreixin al repoblament. El Ple ha aprovat inicialment aquest dilluns les bases de la convocatòria que preveu tres línies d'actuació.

Per una banda, ajuts per als ens locals per fomentar la compra, construcció i rehabilitació d'habitatge públic; perquè puguin contractar tècnics que desenvolupin projectes que contribueixin al desenvolupament local i a la creació d'ocupació, i ajuts per finançar inversions destinades a lluitar contra el despoblament i afavorir la repoblació dels municipis. Les bases de la convocatòria s'han aprovat amb el suport dels grups del govern (ERC i JxCat), mentre que PSC, UA i Cs s'han abstingut.

El despoblament és un problema que afecta des de fa anys la demarcació de Lleida on un 53% dels municipis tenen menys de 500 habitants. Per tal d'afavorir la repoblació del territori, el Ple de la Diputació de Lleida corresponent al mes de gener ha aprovat inicialment les bases de la primera convocatòria específica de subvencions amb aquest objectiu destinades als ens locals de la demarcació. En concret, la diputació lleidatana destinarà 7 milions d'euros a aquests ajuts que preveuen tres línies d'actuació.

Per una banda, subvencionar als ajuntaments la compra, construcció  rehabilitació d'habitatge públic per llogar-lo com a primera residència durant un període mínim de deu anys. Es podran beneficiar d'aquest línia d'ajuts ajuntaments o EMD de poblacions amb un màxim 500 habitants o que tinguin fins a 1.000 habitants i que comptin, com a mínim, amb algun nucli de població amb menys de 500. L'import a subvencionar serà d'un màxim de 100.000 per cada peticionari.