Lleida tindrà un segon centre d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos

La casa Barnahus evita que els menors hagin de fer varies declaracions sobre el que els ha passat en llocs diferents

Cervera ha visitat Lleida
Cervera ha visitat Lleida | ACN
Redacció
20 de gener del 2022
Actualitzat a les 8:29h
La segona casa Barnahus de Catalunya es construirà a Lleida, en un solar del carrer Sant Paulí de Nola, a la Bordeta. Es tracta d'un centre integrat d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals amb l'objectiu que els menors no hagin de fer tres o quatre declaracions en llocs diferents sinó que ho puguin fer en un espai amable i casolà.

D'aquesta manera, s'evita que se'ls re victimitzi el mínim possible i també es facilita la investigació del cas. La primera casa Barnahus es va fer a Tarragona al 2020 i la previsió de Departament de Drets Socials es construir-ne una per vegueria fins a un total de 13. La de Lleida costarà uns 700.000 euros, tindrà 330 metres quadrats i estarà enllestida en uns 8 mesos.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha recordat que el projecte de la casa Barnahus de Tarragona "ha funcionat molt bé" i que des que es va instal·lar s'han triplicat les denuncies per abusos arribant gairebé a atendre 300 menors. D'aquestes denúncies, unes 170 han acabat als jutjats, per la qual cosa, es posa de manifest la necessitat que hi hagi recursos d'aquest tipus per ajudar als infants i a les seves famílies per poder fer les denuncies.