Larrosa insta l'oposició a votar la moció de censura i diu que el PSC és el «canvi»

El socialista aposta per governar en solitari la Paeria amb acords puntuals amb la resta de grups i regidors no adscrits

Fèlix Larrosa, regidor de la Paeria
Fèlix Larrosa, regidor de la Paeria | ACN
Redacció
19 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:03h
El cap de l'oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, ha anunciat que està en disposició de presentar una moció de censura a l'alcalde Miquel Pueyo. En declaracions a RNE, ha afirmat que "el PSC està en disposició de presentar la moció de censura i de governar en solitari" i, per tant, s'obre a acabar de parlar amb tots els regidors i grups municipals "per sumar una alternativa i una moció de canvi que permeti que en l'any i mig que queda de mandat es puguin afrontar els reptes més immediats de Lleida". Larrosa ha deixat clar que "l'objectiu són les eleccions del 2023" i que no està disposat "a governar la ciutat a qualsevol preu". "El nostre quadern de ruta respecta la legislació i les normatives que ens hem dotat entre tots", ha indicat.

"La moció de censura és una reprovació final a un govern municipal que és incapaç de tenir una ciutat més neta, més segura, incapaç de fer-la més confortable i d'atendre les necessitats dels lleidatans", ha manifestat el cap de l'oposició a la Paeria. Segons Larrosa, "la realitat que s'imposa ara és que hi ha 15 regidors de 27 que volen un canvi davant d'un govern de Pueyo, que està en minoria i que utilitza recursos per tapar la seva falta de lideratge i la manca de projectes per a la ciutat". Així, ha recordat que fan falta 14 vots per tirar endavant la moció de censura i ha emplaçar el Comú de Lleida "a donar suport, amb la resta de partits i de regidors a la Paeria, perquè el canvi sigui possible".

"Entendria perfectament que el Comú optés per no donar suport a un govern de coalició, atesos els punts de discrepància que ha manifestat en el seu comunicat,  però sí que els interpel·lo a signar la moció del canvi", ha expressat el líder del PSC a l'Ajuntament de Lleida. Tot i així, ha instat el Comú a fer "una acció de valentia i de responsabilitat". Fèlix Larrosa ha recordat que votar a favor d'una moció de censura és un procediment separat, i per tant desvinculat, de la configuració d'un futur govern municipal.

Aposta del PSC per governar en solitari amb acords puntuals

En aquest sentit, Larrosa ha subratllat la intenció del PSC "de governar en solitari, amb acords puntuals amb els diferents regidors que configuren la corporació municipal". "Estem convençuts que això és possible perquè ja tenim l'experiència anterior, on vam tenir un govern molt petit que amb vuit regidors va aprovar ordenances fiscals, pressupostos i diferents projectes", ha assenyalat. "Som aquí amb vocació de servir la comunitat i la ciutadania i per tirar endavant projectes que facin de Lleida la segona capital de Catalunya", ha afegit el socialista.