coronavirus

Per què els efectes de la tercera dosi de la vacuna poden ser més intensos?

La vacuna de reforç pot causar febre i mal de cap

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 19 de gener de 2022 a les 18:58 |
Una professional de l'Hospital Clínic rep la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 | ACN
Els vacunats contra la Covid amb la dosi de record sovint noten efectes secundaris més intensos que els de les anteriors punxades. Els principals símptomes són febre, mal de cap i malestar general, que a vegades fins i tot obliga a quedar-se al llit.

La raó d'aquests efectes, que desapareixen al cap d'unes hores, és que la punxada addicional, que consisteix en mitja dosi de la vacuna de Moderna, conté més concentració d'ARN que la de Pfizer, segons ha explicat a RAC1 aquest dimecres el biòleg Daniel Arbós, que ha comentat que la tercera dosi pot causar una sobreestimulació del sistema immunitari. 


Davant d'aquests efectes podria haver-hi reticències a inocular-se la tercera punxada, però Arbós remarca que les persones amb tres dosis tenen moltes menys possibilitats de contagiar-se de coronavirus i estan més protegits contra la malaltia greu. A Catalunya s'han posat la dosi de record la meitat de les persones de 50 a 59 anys, mentre que entre els de 45 a 49 anys el percentatge és només del 24%, i del 12% entre els 40 i els 44 anys.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació