1 de 10
coronavirus

El coronavirus gairebé no és contagiós si està suspès en l'aire, segons un estudi

Una investigació suggereix que la ventilació d'espais tancats no seria tan rellevant com el distanciament social i l'ús de la mascareta

Gent amb mascareta al centre de Barcelona. | Adrià Costa
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 15 de gener de 2022 a les 09:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nous detalls sobre la capacitat de contagi que té el coronavirus. Segons un estudi de científics de la Universitat de Bristol publicat a la revista científica "MedRxiv", la Covid no podria gairebé contagiar si està suspesa en l'aire. La idea, segons reflecteix la investigació, és que un cop la persona contagiada deixar anar el virus, 20 minuts després perd el 90% de capacitat d'infectar en l'aire.

Per altra banda, una altra de les dades que deixa l'estudi és que amb una humitat inferior al 50% en un espai tancat, el virus perd en només cinc segons la meitat de la capacitat d'infectar. Quan hi ha una humitat més elevada, segons el grup d'experts, les partícules del virus serien infeccioses durant cinc minuts. El que no tindria afectació en la possibilitat de contagi seria la temperatura ambient.


Per això, els investigadors disminueixen la importància de la ventilació en espais tancats. Malgrat tot, també remarquen la rellevància del distanciament social i l'ús de la mascareta com els mètodes més efectius per a poder frenar la transmissió del virus.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació