Demanen dos anys de presó a un urbà de Lleida per actuar de manera «excessiva» en una baralla

Sol·licita també penes de fins a tres anys i mig de presó per a dos ciutadans que van colpejar els agents

Redacció
13 de gener del 2022
Imatge del bar on van passar els fets
Imatge del bar on van passar els fets | ACN
La Fiscalia demana dos anys de presó per a un guàrdia urbà de Lleida implicat en una baralla en un bar de la ciutat, el 28 de febrer de 2018, que va acabar amb dos agents i dos ciutadans ferits. El ministeri públic demana per als dos veïns penes de fins a 3 anys i mig de presó per delictes de lesions, amenaces i atemptat a l'autoritat. A l'agent l'acusa d'un delicte de lesions amb ús d'instrument perillós ja que, després que un dels detinguts el colpegés amb una caixa de plàstic, l'agent "ofuscat per la situació violenta" i actuant de manera "desproporcionada i excessiva" va seguir colpejant l'acusat i li va llençar una cadira de fusta del bar, fins que van arribar reforços policials i el van aturar, recull l'escrit de la Fiscalia.

Segons el ministeri públic, cap a les deu de la nit, l'agent acusat va personar-se juntament amb un company per un avís de soroll i consum de begudes alcohòliques al carrer. En arribar, els agents van demanar a les persones que entressin al bar i deixessin de fer soroll. Dos homes, però, van desobeir les ordres i es van quedar fora amb "actitud desafiant", segons la Fiscalia. Llavors es va iniciar un enfrontament entre els dos agents i els dos homes.

La Fiscalia demana per als dos detinguts, de nacionalitat marroquina, una pena de dos anys i mig de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat. Per a un d'ells, a més, sol·licita 8 mesos de presó per lesions i per a l'altre un any de presó més per amenaces, ja que mentre esperava per ser atès a l'Hospital Arnau de Vilanova, va amenaçar de mort l'agent acusat i la seva família. Tots dos tenen antecedents per atemptat a l'autoritat i resistència als agents.

A més dels dos anys de presó, la Fiscalia també sol·licita per a l'agent la suspensió