Urbanització

El Govern iniciarà la urbanització del polígon de Torreblanca l'abril del 2023

Serà un dels sectors industrials més grans de Catalunya amb 240 hectàrees i una terminal ferroviària

per Redacció, Lleida | 13 de gener de 2022 a les 08:50 |
Miquel Pueyo | ACN
El Govern preveu iniciar les obres del polígon Torreblanca-Quatre Pilans l'abril de 2023 amb una previsió de durada dels treballs d'un any. Serà un dels més grans de Catalunya amb una superfície de 240 hectàrees, l'equivalent a dos fàbriques Seat, tal com ho ha definit el vicepresident de Govern Jordi Puigneró, que també ha concretat que es farà amb una inversió de 200 milions.

A més, s'hi farà una termina ferroviària que connectarà amb els ports de Tarragona i Barcelona, amb una inversió de 30 milions, per tal de fer una aposta clara per la "descarbonització de la mobilitat". Tot i que no s'ha concretat noms, tant Govern com Paeria han confirmat l'interès de grans empreses per aquest polígon del qual fa anys que se'n parla. 


El vicepresident Puigneró també ha volgut destacar que el de Torreblanca-Quatre Pilans també serà el primer polígon a Lleida de "grans parcel·les". Aquesta és una característica que permet captar grans empreses i poder competir millor contra altres territoris que possiblement fan una "certa competència". Per això, ho ha qualificat com una oportunitat per poder millorar les grans inversions per a les terres de Ponent.

Segons Puigneró, el Govern entén que Lleida és "l'aposta més important" des de l'àmbit urbanístic per poder desplegar una zona d'activitat empresarial i logística que ha de ser una de les més importants al país.


L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha qualificat la jornada "d'històrica" i ha assenyalat que el Pla director urbanístic d'activitat econòmica (PDUAE), amb el polígon de Torreblanca –Quatre Pilans, és un "símbol de superació" després d'anys de parlar-ne.

L'alcalde ha considerat "extremadament important" presentar-ho en el context actual i ha qualificat d'estratègica la situació del sector, entremig dels corredors Mediterrani i Central amb l'objectiu de captar activitat econòmica de forma descentralitzada. En aquest sentit, el tinent d'alcalde Toni Postius, ha confirmat que hi ha moltes empreses i empresaris interessats en poder-se instal·lar en aquest polígon i confia que tant bon punt comencin les obres es puguin concretar i implantar les empreses que estan trucant a la porta.

 

Participació