televisió

Dues fortificacions lleidatanes aspiren a guanyar la «Batalla monumental» de TV3

El Castell de Mur i els recintes emmurallats de Cervera competiran per ser el monument preferit

per Redacció, Castell de Mur | 13 de gener de 2022 a les 09:32 |
Imatge aèria del Castell de Mur | Castell de Mur
El Castell de Mur, al Pallars Jussà, protagonitzarà el primer capítol de la nova edició del programa Batalla Monumental de TV3, rebatejada com a Batalla de Fortaleses, i que s'emetrà aquest dijous a partir de les 22:45h. Els recintes emmurallats de Cervera és l’altra fortalesa lleidatana que aspira a guanyar el concurs. 

Durant el programa es buscaran els millors arguments per convertir un d'aquests dos monuments en el guanyador del capítol. Per fer-ho, el Castell de Mur comptarà amb el testimoni de grans coneixedors de la història de la fortificació, entre els quals el periodista i escriptor Martí Gironell, que revelarà la història que amaguen els frescos de la col·legiata de Mur, que al seu torn van inspirar el seu llibre Strappo.


Segons l'alcalde de Castell de Mur i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, "participar en aquest concurs ens dona l'oportunitat de donar a conèixer el nostre patrimoni arreu de Catalunya". Per al batlle, "més enllà d'una competició, considerem aquest programa una gran eina de divulgació cultural que ajuda a posar en valor el patrimoni català d'una forma amena".

Des del municipi, a més, s'ha animat als pallaresos i les pallareses, però també a qualsevol amant del Castell de Mur, a donar el seu vot de suport perquè el monument pugui passar a la final. Per fer-ho, cal accedir a qualsevol de les xarxes socials del programa @BatallaTV3 i deixar un comentari a la publicació amb la imatge del Castell de Mur.


En total, 10 monuments competiran en aquesta edició per passar a la final, com són els recintes emmurallats de Cervera i Montblanc, el Palau de la Música o la Cripta de la colònia Güell, entre altres. En la primera edició del programa, la Seu Vella de Lleida va ser la vencedora d'aquesta batalla cultural.Altres notícies que et poden interessar 

Participació